El suport que la Fundació Pinnae ha atorgat aquest 2024 al projecte Ocell de Foc Penedès a través de La Fundació Santa Teresa, en col·laboració amb les cooperatives Entrem, Actua i Àuria, amb l’objectiu de reforçar el marc d’actuació d’aquest programa a la vegueria, ha permès tirar endavant accions que han arribat a unes 170 persones i atendre’n 150 més.

El mecenatge de 25.000 euros de la Fundació Pinnae s’ha emmarcat dins de la Convocatòria de Projectes 2023 d’Impuls pel Territori que aquest ens concedeix cada any i pel projecte Ocell de Foc ha suposat intensificar la seva activitat i adaptar-les a les necessitats de la realitat dels quatre comarques que formen part del nucli Penedès (Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf). Així, el projecte finançat per la Fundació Pinnae ha permès que tant la Fundació Santa Teresa del Vendrell, com la resta d’entitats que han col·laborat en l’execució del mateix, hagin pogut aprofundir en aquells aspectes del projecte Ocell de Foc que han considerat més rellevants per atendre a cadascuna de les quatre comarques on han treballat.

En el cas del Baix Penedès, comarca on ha intervingut directament la Fundació Santa Teresa, s’havia detectat una dificultat manifesta per fer aflorar persones joves susceptibles de ser usuàries del projecte, de manera que les actuacions desenvolupades en aquest territori han anat, precisament a reforçar els mecanismes per detectar-les i eixir-les. Per la seva banda, al Garraf, territori on intervé la cooperativa Actua en el marc del projecte, s’ha optat per potenciar tota l’activitat de socialització de les persones joves. En tercer lloc, la particular configuració territorial de l’Alt Penedès, amb 27 municipis, la major part dels quals petits, ha motivat que la cooperativa Entrem, que és l’encarregada de desenvolupar el projecte en aquesta comarca, hagi destinat els recursos a arribar en la mesura del possible a aquests nuclis més allunyats i amb menor població. Finalment, a l’Anoia, la cooperativa Àuria, que desenvolupa el projecte en aquesta comarca, va detectar la presència de persones joves en situació d’aïllament, sobre la qual calia intervenir de forma activa, de manera que va establir la seva línia d’actuació per tal d’atendre a aquest col·lectiu específic. En total, les accions desenvolupades sota el suport de la Fundació Pinnae, han permès arribar a unes 170 persones, i atendre a unes 150 més.

El projecte Ocell de Foc, finançat per la Generalitat de Catalunya, és una ambiciosa iniciativa pública i gratuïta que té com a objectiu millorar el benestar emocional de les joves de 16 a 30 anys i ajudar-les a gaudir d’una vida autònoma. Això suposa la realització d’una bateria d’accions complementàries que inclouen l’acompanyament, l’assessorament i formació en aspectes relacionats amb salut mental, així com la recuperació de l’itinerari formatiu, la inserció laboral i l’autoocupació.

La Convocatòria de Projectes d’Impuls pel Territori és una iniciativa a través de la qual la Fundació Pinnae dona suport a aquelles entitats que treballen en xarxa per fer front a les principals mancances i reptes de la nostra societat i ho fan amb un compromís ferm vers el teixit social del territori.